Ion Chicu: Maia Sandu, ai ajuns să te temi de învățători …?

Profesorii sunt selectați și adunați organizat la un mare forum inițiat de Maia Sandu în ajunul alegerilor locale generale din 5 noiembrie.

Fostul premier Ion Chicu a publicat un document, prin care se cer liste de profesori pentru a fi verificați “pentru securitatea înaltelor persoane din stat” care vor participa la acțiune.

Potrivit lui Chicu, din lista inițială de circa 50 de persoane, 26 au fost excluse “din motive de securitate”.

“… din motive de securitate, deoarece la eveniment vor fi prezente înalte persoane de stat, au fost excluse 26 de persoane, cadre didactice și de conducere, care în vinizunea unei Comisii speciale din cadrul MEC, prezintă pericol…”

La 13 septembrie 2023, Ministerul Educației a remis tuturor Direcțiilor Educație din raioane o scrisoare, prin care le anunță că sâmbătă, 30 septembrie, la Chișinău, la Complexul “Arena” va avea loc un eveniment dedicat Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ. Și roagă delegarea la eveniment a cadrelor didactice din raioane, conform unor indicatori/criterii.

La data de 13 septembrie 2023 DÎTS Rezina a recepționat scrisoarea MEC nr. 03-1-09-4549 prin care a fost solicitată de către MEC să invite 50 cadre didactice și de conducere pentru a participa la sărbătoarea din 30.09.2023 în cadrul Arena Chișinău. La data de 26 septembrie 2023 DÎTS a recepționat de la MEC un tabel prin email prin care a fost transmisă o cu totul altă listă, din care au fost excluși 26 din cei 48 invitați de Direcție.

La solicitarea de a răspunde cine a modificat lista, dl Sergiu Coceas a motivat că lista a fost modificată de o comisie specială care din motive de securitate a modificat lista raionului Rezina. I-am sugerat șefei DÎTS să explice la 26 de cadre didactice că la eveniment vor fi prezente înalte persoane din Stat și de aceea sunt luate măsuri de securitate. Numărul de telefon al “specialistului” de la MEC este 022233212.

Ce risc pentru “securitatea persoanelor înalte” prezintă acei 26 de învățători din Rezina, Maia Sandu? Ai ajuns să te temi de învățători, deja?