Fadei Nagacevschi se întreabă dacă ”noi avem ministră a justiției ori au deconectat-o cei din PAS sau ea s-a baricadat prin cabinet?

Fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi consideră că mai degrabă ”este vorba despre niște înțelegeri obscure și au cunoscut toți foarte bine despre situația juridică a lui Iulian Munteanu, dar s-a ascuns informația, pe motiv că acesta este din categoria ,,oamenilor buni”?

Fadei Nagacevschi se întreabă dacă ”noi avem ministră a justiției ori au deconectat-o cei din PAS sau ea s-a baricadat prin cabinet?

Cunoaște doamnă ministră că arde mult lăudata reformă și că au promovat în CSM o persoană aparent afiliată PAS cu dosar penal pentru corupție?

Așteptăm opinia doamnei ministre.

Am observat că la forumul pe justiție a tot dat-o cu lauda reformei și că totul merge strună.

Sigur?

Guvernanții conștientizează gravitatea problemei care au generat-o tot ei? Vina le aparține.

Regretabil e să urmărești cum PAS, în căutarea vinovatului printre instituțiile care le controlează, invocă teze că s-ar urmări discreditarea Comisiei de prevetting/vetting.

Cine urmărește?

Procuratura anticorupție? CNA? SIS? MAI? Membrii Comisiei de prevetting? Iulian Munteanu, care pare a fi un susținător activ PAS?

Sau totuși este vorba despre niște înțelegeri obscure și au cunoscut toți foarte bine despre situația juridică a lui Iulian Munteanu, dar s-a ascuns informația, pe motiv că acesta este din categoria ,,oamenilor buni”?

În calitate de exponent al PDCM, partid de opoziție, urmăresc împreună cu colegii ca guvernarea să promoveze o reformă veritabilă, aprobată prin consens larg, conformă standardelor statului de drept, unde să nu fie lăsat loc unor acțiuni arbitrare și interese politice, unde să nu fie urmărită capturarea justiției de niște corupți și incompetenți, mai spune ex-ministrul Justiției, vicepreședintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Fadei Nagacevschi.

Iurie Mărgineanu: Mai are cineva dubii că sistemul judecătoresc este capturat?