Efectul nebănuit al cafelei. Combinația care ar putea ameliora durerile de cap

Cafeaua cu lămâie are un efect similar asupra durerilor de cap ca și analgezicele, arată studiile publicate de o prestigioasă revistă.

Cafeaua cu lămâie ameliorează durerile de cap. O cafea cu lămâie are un efect similar asupra durerilor de cap ca și analgezicele. Cu toate acestea, dacă suferiți de dureri de cap severe sau aveți un stomac sensibil, este mai bine să utilizați alte remedii pentru durerile de cap. Dar cum funcționează cafeaua cu lămâie în ameliorarea durerilor de cap.

Cafeaua cu lămâie ameliorează durerile de cap

Dacă suferiți adesea de dureri de cap și trebuie mereu să apelați la analgezice, cafeaua cu lămâie ar putea fi o alternativă sănătoasă pentru dvs, potrivit healthline.com.

Durerea este transmisă de enzime numite prostaglandine. Numai prin acești stimuli apar durerile de cap. Întrucât cofeina conținută în cafea împiedică eliberarea de prostaglandine, durerile de cap pot fi uneori ameliorate doar prin consumul unei căni de cafea. Pe de o parte, lămâia susține efectele cofeinei. Pe de altă parte, ameliorarea durerii corporale.

De asemenea, analgezicele conțin adesea cofeină și acid. În majoritatea cazurilor, totuși, acidul acetilsalicilic este mult mai puternic.

Remediul funcționează doar pentru durerile de cap ușoare

Spre deosebire de analgezice precum aspirina sau paracetamolul, cafeaua cu lămâie are o influență pozitivă doar asupra durerilor de cap ușoare. Asta deoarece cantitatea de substanțe din cafea+lamaie, sunt mult mai blânde, decât cele din pastile. Cu toate acestea, înainte de a recurge la medicamente, uneori merită să beți o cafea cu lămâie. Dacă acest lucru nu are niciun efect asupra durerii de cap, puteți recurge în continuare la medicamentele obișnuite.

Cafeaua cu lămâie este foarte ușor de făcut. Pregătește-ți cafeaua ca de obicei, apoi stoarceți o lămâie proaspătă în cafea.

Indiferent dacă adăugați suc de lămâie la o cafea neagră sau cu lapte este o chestiune de gust. Rețineți că latte-ul conține mai puțină cofeină, deoarece este diluat cu lapte. Evitați cafeaua neagră puternică și sucul de lamaie, dacă aveți un stomac sensibil. În acest caz, este mai bine să încercați și alte remedii casnice precum apa sau compresele reci.

Lămâile sunt adesea menționate de către nutriționiști ca fiind un superaliment.