Miliardarul Rupert Murdoch, în vârstă de 92 de ani, se află într-o croazieră cu fosta soacră a lui Roman Abramovici

Miliardarul Rupert Murdoch, în vârstă de 92 de ani, se află de câteva săptămâni într-o croazieră privată pe Marea Mediterană, alături de noua sa iubită, o rusoaică de 66 de ani, Elena Zhukova. Nimeni alta decât fosta soacră a lui Roman Abramovici.

Rupert Murdoch se afișează cu noua iubită la doar patru luni după ce a anulat logodna cu vedeta radio Ann Lesley Smith, din cauza neînțelegerilor cu privire la credințele ei evanghelice, scrie Business Insider.

De această dată, mogulul în vârstă de 92 de ani și-a găsit fericirea în brațele unei femei de 66 de ani, respectabil biolog molecular și pensionar al prestigioasei UCLA.

Cei doi îndrăgostiți navighează de câteva săptămâni pe un yaht pe Marea Mediterană, iar miliardarul pare mai fericit ca oricând.

Chiar dacă este un om de știință pensionar, Elena Zhukova a trăit dintotdeauna printre miliardari. Actuala iubită a lui Rupert Murdoch a fost căsătorită cu oligarhul rus Alexander Zhukov, iar fiica celor doi, Dasha Zhukova, a fost soția lui Roman Abramovici între 2008 și 2017.

Cu toate acestea, Elena Zukhova nu a ieșit în evidență prin altceva decât prin activitatea sa de biolog, fiind apreciată de comunitatea științifică din SUA.

”Foarte inteligentă, foarte simplă”

„Când am cunoscut-o la UCLA, era destul de bogată, cred că dintr-o căsătorie anterioară”, a spus Lee Slice, un fost coleg al Elenei. „Locuia într-o casă în Westwood, lângă campusul UCLA, care este o zonă foarte luxoasă”.

Născută Jukova, Elena și-a descris familia ca făcând parte din ”inteligența Moscovei”, într-un interviu pentru The New Yorker din 2010.

Fostul său coleg de laborator a mai spus că Elena Zhukova era o persoană foarte discretă, aproape invizibilă la birou, în timp ce hainele și mașina sa erau cât se poate de comune. ”Era foarte cu picioarele pe pământ. Lucrai foarte bine cu ea, foarte inteligentă, foarte simplă”, a mai afirmat Slice.

Cercetarea ei în domeniul diabetului a fost respectată în comunitatea științifică și ar fi putut fi promițătoare dacă finanțarea ei nu ar fi secat, a mai spus Lee Slice.

Când a părăsit UCLA, la sfârșitul anilor 2000, a ajuns la statutul de profesor asistent. Nu este clar dacă a mai lucrat ca om de știință de atunci.

Elena Zukhova, în centrul unei rețele a celor mai puternici și bogați oameni din lume

Zhukova a părăsit Uniunea Sovietică în 1990, pentru a ocupa un post la Colegiul de Medicină Baylor din Houston, înainte de a se muta câțiva ani mai târziu la Universitatea din California, Los Angeles, scria nterior Financial Times.

Potrivit revistei britanice Tatler, Elena Zhukova este acum cunoscută pentru că se află „în centrul unei rețele extinse de putere care cuprinde lumea artei, oligarhii ruși și una dintre cele mai influente dinastii de transport maritim din lume”.

Influența ei se extinde în special prin fiica ei cea mare, Dasha, colecționar de artă și femeie de afaceri care a fost căsătorită cu Roman Abramovici, probabil cel mai cunoscut oligarh rus. În prezent, Dasha este căsătorită cu Stavros Niarchos al II-lea, nepotul magnatului grecesc Stavros Niarchos.