Rușii au tras focuri asupra unei nave-cargo în Marea Neagră

O navă militară rusă a deschis focul duminică în sud-vestul Mării Negre asupra unei nave-cargo sub pavilionul insulelor Palau care, se îndrepta către portul Izmail din Ucraina.

Potrivit datelor companiei Refinitiv, nava se afla în apropiere de coastele Bulgariei şi se îndrepta către portul românesc Sulina.

Nava Vasili Bîkov a tras tiruri de avertizare cu arme automate asupra navei „Sukru Okan” după ce căpitanul nu a răspuns la solicitarea de a se opri pentru inspecţie, a precizat Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters.

Militarii ruşi au urcat apoi la bordul navei-cargo cu ajutorul unui elicopter Ka-29, iar după încheierea inspecţiei „Sukru Okan şi-a continuat drumul către portul Izmail„, se precizează în comunicatul rus.

Este prima dată când Rusia deschide focul asupra unei nave comerciale în afara teritoriului ucrainean de la ieşirea sa anunţată din acordul privind cerealele, luna trecută, mai consemnează Reuters.

.„La data de 13 august, în jurul orei 06.40, ora Moscovei, în partea de sud-vest a Mării Negre, nava de patrulare a Flotei Mării Negre „Vasily Bykov”, care efectua controlul navigației, a găsit o navă de transport de mărfuri uscate Sukra Okan sub pavilion Palau, care mergea spre portul ucrainean Ismail.

Pentru a opri cu forța nava de la nava de război rusă a fost deschis foc de avertisment cu arme automate de calibru mic”, a transmis Moscova.