Pățania unei turiste jefuite pe un aeroport din Spania. Avea în geantă 8,5 milioane de euro

O femeie în vârstă de 70 de ani, care era însoțită de fiica ei, a fost jefuită pe un aeroport din Spania.

Turista căra după ea o valiză de cabină Louis Vuitton în care se afla o geantă Hermès, model Birkin, cu inserții de aur și diamante. În acea valiză, femeia avea bijuterii și ceasuri evaluate la 8,5 milioane de euro, precum și 10.000 de dolari și 10.200 de euro în numerar, conform La Vanguardia și Rotalianul.

Femeia de naționalitate rusă era însoțită de fiica sa și aștepta la coada de check-in în aeroport în momentul în care a fost jefuită. Într-un moment de neatenție, un hoț i-a furat valiza femeii în care se aflau bani, bijuterii, genți scumpe și ceasuri.

Bătrâna a alertat imediat forțele de ordine, care au verificat înregistrările camerelor de supraveghere din aeroport. Imaginile au arătat momentul furtului și cum hoții au fugit cu o mașină închiriată de la locul faptei.

Hoții au fost mai târziu reperați cu ajutorul numărului de înmatriculare al mașinii, fiind arestați de agenții de la Mossos d’Esquadra, forța de poliție din Catalonia.

Jaful s-a petrecut pe Aeroportul El Prat din Barcelona. Geanta a fost recuperată, iar cei doi suspecți – un bărbat și o femeie – au fost arestați.

Conform agenției de presă Efe, printre bijuteriile furate se numără un inel de 47 de carate, evaluat la peste patru milioane de euro.