Noul an școlar ar putea începe cu o lecție de integrare europeană

Prima oră din anul de studii 2023-2024 ar urma să fie dedicată subiectului – integrarea europeană a Republicii Moldova.

Declarația a fost făcută de ministrul Educației, Dan Perciun, potrivit căruia pînă la mijlocul lunii august, ministerul va propune mai multe activități tematice pentru 1 septembrie.

„Ne pregătim pentru data de 1 septembrie. Am avut săptămîna aceasta o întîlnire cu stagiarii din Guvern, cu colegii noștri de la Direcția Învățămînt General pentru a lucra la propunerea de proiect didactic pentru data de 1 septembrie, notează tv8.

Tema selectată ține de integrarea europeană a Republicii Moldova și pînă la mijlocul acestei luni vom propune anumite activități care ar urma să fie desfășurate pe 1 septembrie de către instituțiile de învățămînt, ținînd cont bineînțeles și de faptul că am obținut statutul de țară candidată în anul 2022 și avînd în vedere așteptările mari pe care le avem pentru deschiderea negocierilor în toamna acestui an. Respectiv, considerăm oportun ca, inclusiv pe 1 septembrie, să fie abordat acest subiect”, a spus Dan Perciun, pe rețelele de socializare.

Reamintim că prima lecție din anul de studii 2022-2023 a fost consacrată „Anului Recunoștinței”, dedicat eroilor căzuți în acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.