VIDEO: Andrei Spînu: Aceste critici se bazează pe anumite declarații mincinoase făcute de hoți și bandiți

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a comentat decizia de a reveni la cârma ministerului, la șase luni de la plecarea sa din aceeași funcție. Spînu susține că propunerea de a se alătura noii garnituri guvernamentale a venit din partea premierului Dorin Recean, transmite newsmaker.md.

„Propunerea a venit de la domnul prim-ministru. Atunci când am plecat de la Guvern am zis foarte clar că decizia de a nu rămâne în noua garnitură a fost a mea. (…) Asta a fost decizia mea, vă rog să nu insistați pe această întrebare”, a declarat Spînu pentru jurnaliști.

Întrebat ce s-a schimbat între timp și ce l-a determinat să accepte după jumătate de an funcția de ministru al Infrastructurii din nou, Spînu a declarat că „foarte multe lucruri” trebuie făcute la minister – în termen și calitativ. „De asta am venit: să facem drumuri, apeducte, canalizații”, a precizat Andrei Spînu.

Oficialul a comentat, inclusiv, criticile venite din partea societății civile și a unor forțe politice după numirea sa în funcție, urmare a modului în care a gestionat Ministerul Infrastructurii pe timpul Guvernului Gavrilița.

„Din ce am văzut, aceste critici se bazează pe anumite declarații mincinoase făcute de hoți și bandiți, care pe parcursul perioadei în care am fost la minister au făcut tot posibilul să mă denigreze cu informații false, respectiv, nu pot să comentez, pentru că în mare parte sunt informații bazate pe informații false. (…) Nu vreau să comentez declarații făcute pe declarații false”, a mai spus Spînu.