Procuratura Anticorupție a venit cu o reacție la acuzațiile învinuitei Guțul Eugenia

Procuratura Anticorupție a venit cu o reacție la acuzațiile învinuitei Guțul Eugenia

La data de 05 iulie 2023, învinuita Guțul Evghenia, în cadrul cauzei penale privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor”, a fost citată de către organul de urmărire penală al CNA, pentru efectuarea acțiunii de urmărire penală – efectuarea extragerii și examinării informației din telefonul mobil, la care, conform legii, participă în mod obligatoriu, învinuita și apărătorul acesteia.

De către adjunctul interimar al Procurorului Șef al Procuraturii Anticorupție, Vasile Plevan, care este membru al grupului de urmărire penală în cadrul acestui dosar, în prezența procurorului ierarhic superior, Veronica Dragalin și avocatului ales, învinuitei Guțul Evghenia i-au fost explicate drepturile și obligațiile, statuate la art. 66 alin. (2) pct. 10) și 11) din Codul de procedură penală.

Mai exact, învinuitei Guțul Evghenia, i-a fost explicat dreptul de a recunoaște vinovăția, de a colabora cu organul de urmărire penală în condițiile legii și de a încheia acord de recunoaștere a vinovăției, precum și beneficiile acestei proceduri, sub aspectul reducerii pedepsei și celerității procesului penal.

Acest exercițiu este unul ordinar în cadrul unui proces penal, care a fost aplicat în mod similar și în privința altor învinuiți din dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor”.

Acuzațiile aduse conducerii Procuraturii Anticorupție, de către învinuita Guțul Evghenia, nu corespund realității și reprezintă o interpretare eronată a acțiunilor legale ale procurorilor.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Amintim că Evghenia Guțul a declarat că Veronica Dragalin și Vasile Plevan i-au propus deschis închiderea dosarului penal și să renunț la funcția de bașcan