Țara europeană în care iei amendă de până la 36.000 de euro dacă asculți muzica tare pe plajă

Cei care își doresc să se bucure în liniște de mare, soare și nisip au un motiv în plus să aleagă o populară destinație europeană.

Autoritatea Maritimă Națională (AMN) din Portugalia a interzis boxele portabile care difuzează muzica pe plajă la un volum ridicat, deranjându-i pe localnici și pe turiști.

Măsura anunțată luna trecută interzice „utilizarea unui echipament audio și a activităților care produc zgomot și care, potrivit prevederilor legii, pot cauza disconfort”.

Nu este clar volumul considerat deranjant, însă cei care se află pe plajă pot face reclamație la secția de poliție căreia îi este arondată plaja respectivă, relatează Euronews.

Amenzile pentru cei care produc zgomot pe plajă sunt cuprinse între 200 și 4.000 de euro pentru persoane fizice și între 2.000 și 36.000 de euro pentru grupuri.Totodată, polițiștii pot confisca „accesoriile” zgomotoase, de exemplu boxele portabile.

Printre activitățile interzise pe plajele din Portugalia se numără și practicarea unor sporturi în afara spațiilor desemnate în acest scop, camparea în afara spațiilor rezervate și aprinderea focului pe plajă.