ULTIMA ORĂ. Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, nu cunoaște despre vreo ședință la Președinție

Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, nu cunoaște despre vreo ședință la Președinție pe subiectul tragediei de la Aeroport, deși instituția anunță că Maia Sandu a discutat sâmbătă cu un grup de responsabili despre atacul de la Aeroport.

Viorel Cernăuțeanu, șeful IGP, despre atacatorul de la Aeroport, care a ucis 2 ofițeri: Este un fost angajat al ministerului de Interne din Tadjikistan

Persoana, la data intrării pe teritoriul RM nu figura în niciun sistem de căutare. Odată ce a intrat pe teritoriul Aeroportului, bărbatul a avut un comportament pașnic, fără a crea careva suspiciuni. Persoana, nu este un criminal terorist. Este un criminal ordinar, transmite UnimedIA.

Atacatorul de la Aeroport este fost polițist. Infirmă zvonurile despre ISIS, mai declară Cernauțeanu.

Șeful IGP a mai precizat că pe moment în RM sunt în vizită trei angajați ai Ministerului Afacerilor Interne din Tadjikistan care au venit pentru documentarea crimei de pe teritoriul AIC cu implicarea acestei persoane, implicată și cercetată și pe teritoriul Tadjikistanului în răpirea unei persoane și într-un atac banditesc, comis în anul 2013. Atacatorul își ispășea pedeapsa în penitenciar și a fost eliberat înainte de termen.

Viorel Cernăuțeanu, despre scurgerile de imagini, cu o serie de interpretări: „Este un lucru ieșit din comun și nu are nicio scuză indiferent de cine ar face acest lucru, trebuie să ținem cont de emoțiile și starea emoțională a persoanelor și membrilor familiilor celor decedați.”