Ion Chicu: Actualei guvernări îi place mai mult PR și Tiktok-ul 

În contextul schimbărilor propuse de Guvern în ceea ce privește activitatea pe bază de patent, fostul Prim-ministru, Ion Chicu, declară că este de partea schimbărilor raționale.

Ion Chicu susține că nu putem să admitem, pe de o parte, evaziune fiscală, conectate la aceste patente și, pe de altă parte, nici concurență neloială nu putem admite.

Pentru a schimba forma de activitate, autoritățile trebuie să explice din timp, antreprenorii trebuiesc pregătiți și instruiți din timp. Nu este suficient să acorzi 10000 de lei pentru aparatul de casă, ori ulterior sunt etape de întreținere, monitorizare, raportări, deservire, etc, a mai declarat Ion Chicu în emisiunii “7 zile” de la postul “Cinema TV”, moderată de Rodica Cravcenco.

Există penurie de aparate de casă pe piața locală, dar și de specialiști care ar asigura o consultare de minim de 3 ani pentru ca antreprenorii să se adapteze noilor condiții de activitate. Trecerea la deservirea online, la fel necesită adaptate unele activități conexe care trebuie dezvoltate.

Avem probleme enorme cu funcționalitatea sistemelor informaționale ale Serviciului Fiscal și vor apărea deficiențe și aici, mai spune fostul Prim-ministru.

De aceste probleme nu se preocupă nimeni, actuala guvernare are alte priorități și mai mult îi place PR și Tiktok-ul, etc.