Familiile liderilor Wagner au fost amenințate înainte ca Prigojin să-și oprească avansul spre Moscova

Familiile liderilor lui Wagner au fost amenințate de serviciile ruse de informații înainte ca Evgheni Prigojin să-și anuleze avansul asupra Moscovei, au declarat surse de securitate din Marea Britanie pentru The Telegraph, scrie Sky News.

De asemenea, s-a evaluat trupele wagner erau în număr de 8.000 de luptători în loc de cei 25.000 pretinși și probabil că nu ar fi reușit să cuprindă capitala Rusiei, a informat sursa citată.

Raportul oferă o perspectivă asupra misterului motivului pentru care Prigojin și-a anulat marșul revoltat asupra Moscovei sâmbătă cu doar câteva ore înainte de a ajunge în oraș.

Liderul Wagner și-a anulat avansul după ce a încheiat un acord cu Kremlinul negociat de liderul belarus Alexander Lukașenko.

Kremlinul a declarat în baza acordului că Prigojin se va îndrepta în Belarus în schimbul unei grațieri din cauza acuzațiilor de trădare.

Cu toate acestea, nu a existat niciun comentariu din partea Prigojin cu privire la sugestie.

De asemenea, rămâne neclar dacă ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, urmează să fie retrogradat sau concediat, aşa cum a cerut Prigojin, după ce a fost difuzat în această dimineaţă o înregistrare video cu el vizitând trupele.