VIDEO Irina Vlah: Sunt categoric împotriva redenumirii “Zilei Victoriei” și transferării sărbătorii pe data de 8 mai

Ziua de 9 mai nu va mai fi liberă, iar Ziua Victoriei, marcată în această dată, nu va mai fi marcată. Guvernul a dat aviz pozitiv proiectului deputaților PAS de anulare a Zilei Victoriei.

Bașcanul în exercițiu, Irina Vlah, a criticat din nou intenția partidului de guvernare de a anula Ziua Victoriei, marcată anual pe 9 mai, și tranferarea acesteia pentru data de 8 mai. S-a întâmplat la ședința de astăzi a Guvernului.

Între timp, Cabinetul de miniștri a dat aviz pozitiv proiectului deputaților PAS privind renunțarea la „9 mai”, transmite Realitatea.

Irina Vlah declară că este categoric împotriva redenumirii “Zilei Victoriei” și transferării sărbătorii pe data de 8 mai. Locuitorii Moldovei sărbătoresc “Ziua Victoriei” timp de 78 de ani, iar dacă deputații partidului de guvernământ PAS nu au studiat bine istoria la școală, avem destui specialiști competenți care îi pot ajuta să-și reîmprospăteze cunoștințele școlare. Noi trebuie să ne respectăm și să studiem istoria, dar să nu o folosim în lupta politică, mai susține Irina Vlah.

„Acum 78 de ani sărbătoream Ziua Victoriei și eu cred că și părinții dvs. au sărbătorit această zi. Eu nu înțeleg de ce noi am decis, de ce PAS a decis să schimbe istoria noastră. Avem multe probleme în țară, trebuie să rezolvați aceste probleme, dar nu trebuie să schimbați istoria… Se pare că deputații PAS au avut note rele în școală! Dacă am avut 9 mai, atunci trebuie să avem 9 mai mai departe”, a declarat Vlah