Marina Tauber: Maia Sandu, susținută de UE, comite un genocid împotriva evreilor pe teritoriul Republicii Moldova

Decizia Uniunii Europene de a o include pe politiciana Marina Tauber pe lista persoanelor sancționate i-a deschis o rană veche și dureroasă.

Aceasta i-a adus aminte despre rudele ei, care au fost arse de vii în camerele de gazare în timpul Holocaustului, în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

„Eu vreau ca statele europene să-și aducă aminte despre crimele săvârșite împotriva evreilor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Cu o durere imensă îmi amintesc despre rudele mele care au fost arse de vii în camerele de gazare din lagărele de concentrare naziste. Și când am aflat că Uniunea Europeană m-a inclus pe lista sancțiunilor, eu doar am zâmbit și mi-am spus: Mulțumesc Europa! Iarăși îți bați joc de familia mea. Iar toate scuzele, exprimate până în prezent, reprezintă doar praf în ochii comunității mondiale. Actualmente, împreună cu Maia Sandu, comiteți un nou genocid împotriva evreilor, împotriva mea, împotriva lui Ilan Șor și a întregii noastre echipe, aici, pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat deputatul Parlamentului Republicii Moldova și vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, după ședința de judecată la care instanța i-a prelungit arestul la domiciliu, pentru 20 de zile.

Aproximativ șase milioane de evrei de toate vârstele, majoritatea de pe continentul european, au fost asasinate în timpul Holocaustului. Genocidul a fost realizat conform programului de exterminare a evreilor plănuit și executat de regimul național-socialist din Germania, condus de Adolf Hitler, împreună cu alte state europene naziste.