Ilan Șor: Pentru următoarea perioadă, 350 de milioane de lei sunt prevăzuți pentru dezvoltarea municipiului Orhei și a localităților din raion

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, reiterează faptul că dezvoltarea localităților în care oamenii au acordat vot de încredere lui și echipei formațiunii sale continuă să fie o prioritate. Prin urmare, municipiul și raionul Orhei, care se dezvoltă din 2015 încoace, va fi modernizat în continuare. În următoarea perioadă, în acest scop, au fost prevăzută suma de 350 de milioane de lei. Anunțul a fost făcut de Ilan Șor, într-o postare pe pagina sa de Facebook, după o ședință de lucru ordinară pe care a avut-o cu reprezentanții din conducerea municipiului și raionului Orhei.

„Orheienii au investit încredere și speranțe în noi, în 2015, și nu regretă alegerea pe care au făcut-o. Municipiul Orhei este cel mai modern, iluminat și frumos oraș din țară, după capitală. Are cele mai bune drumuri, grădinițe, școli moderne, curți și parcuri amenajate. În orașul și raionul Orhei sunt cele mai multe terenuri de joacă și se află cel mai mare parc de distracții din țară și din regiune – OrheiLand, unde totul este gratuit. Lucrurile frumoase continuă. Am avut o ședință de lucru ordinară la care au participat reprezentanți din conducerea municipiului și raionului Orhei, dar și alți responsabili, în cadrul căreia am discutat despre următoarele proiecte care urmează să fie realizate. De asemenea, am discutat despre mersul lucrărilor conform Strategiei de dezvoltare a raionului Orhei pentru anii 2022-2027, care prevede modernizarea în acest an a 30 de localități. Pentru următoarea perioadă, au fost prevăzute 350 de milioane de lei pentru dezvoltarea municipiului Orhei și a localităților din raion”, a menționat Ilan Șor.

Ilan Șor a mai adăugat că toate realizările bune de până acum și proiectele care urmează să fie puse în aplicare se datorează aproape în exclusivitate locuitorilor municipiului și raionului Orhei.

„Încrederea și susținerea lor ne impulsionează, ne determină să devenim și mai buni, mai încrezători în forțele proprii și mai dornici de a face lucru benefice pentru oameni. Experiența acumulată ne permite să modernizăm toată țara și vă asigur că vom reuși să schimbăm în bine viața tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, a punctat Ilan Șor.

Potrivit informațiilor oferite de Primăria municipiului Orhei, conform Programului de Revitalizare Urbană al municipiului pentru anii 2022-2025, din data de 7 iunie, vor începe lucrările de reabilitare a Parcului „Orhei”, a terenului de sport de minifotbal, de amenajare a terenului de baschet, volei și de sport, precum și reconstruirea terenului de joacă din cartierul „Lupoaica”.

De asemenea, va fi reabilitat terenul de sport, de baschet, volei și terenul de joacă din cartierul „Nistreana”. Totodată, va fi amenajat spațiul public și scuarul din cartierul „Nistreana”.

Tot în această vară vor fi efectuate lucrări de amenajare a spațiilor publice și scuarurilor din cartierele „Slobozia-Doamnei”, „Centru”, „Bucuria”, „Nordic” și strada „Eliberării”. În sectoarele Nordic, Nistreana și Lupoaica vor fi efectuate și lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere pe drumurile publice.

Reparația grădiniței nr. 2 din sectorul Slobozia-Doamnei este un alt proiect important care va fi pus în aplicare.

În sectorul Bucuria, mai exact pe străzile C. Stamati, Colindătorilor, T. Roman și C. Stere vor fi efectuate lucrări de construcție a rețelei de canalizare.

În același timp, vor fi renovate fațadele blocurilor de locuințe din strada Vasile Lupu. Totodată, va fi extinsă strada Ștefan cel Mare, conform Planului Urbanistic General, care va avea conexiune cu centura de ocolire.

Lucrările vor fi executate de către Î.M. „Servicii Comunal Locative” din Orhei și finanțate din bugetului local, dar și din sursele financiare obținute în urma cooperării și parteneriatelor autorității publice locale cu organizațiile și oamenii de afaceri care vor fi dispuși să contribuie la implementarea Programului de Revitalizare Urbană a municipiului Orhei.

Și localitățile din raionul Orhei se dezvoltă cu pași repezi, conform Strategiei de dezvoltare a raionului pentru anii 2022-2027. Anul acesta, echipa Partidului „ȘOR”, la inițiativa lui Ilan Șor, își propune să modernizeze 30 de localități.

Related Articles

Stay Connected

3,869CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

Ultima oră