Aderarea României la Schengen este amânată din nou

România primeste încă o amanare Schengen! Aderarea ţării noastre la zona de liberă circulatie nu se află pe lista viitorului Consiliui pentru Justiţie şi Afaceri Interne care se va desfăşura sub preşedinţia Suediei.

Comisia Europeană s-a angajat că va face tot ce îi stă în putinţă să intrăm în Schengen în cursul acestui an. Membrii JAI vor discuta, în schimb, despre strategia cu privire la libera circulaţie în următoarele 12 luni.

Europarlamentarii români spun că este foarte clar că singura noastră posibilitate de a aderare este să câştigăm un proces la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Spania preia preşedinţia JAI din 1 iulie.

În 8 decembrie 2022, Austria şi-a folosit dreptul de veto şi a blocat aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, cancelarul Karl Nehammer invocând numărul mare de imigranţi ilegali care nu sunt înregistraţi şi care ajung în Europa Centrală, deşi România, ca şi Bulgaria şi Croaţia, fusese certificată anul trecut de Comisia Europeană că este gata pentru Schengen, după ani de pregătiri.

Related Articles

Stay Connected

3,869CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

Ultima oră