„Ofensiva se desfășoară în mai multe direcții”. Kievul anunță că trupele sale câștigă teren

Trupele ucrainene au avansat în mai multe direcții ale frontului, a declarat luni ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Malyar, la televiziunea ucraineană, potrivit CNN.

„Nu este vorba doar despre Bakhmut. Ofensiva se desfășoară în mai multe direcții. Suntem fericiți de fiecare metru (câștigat). Astăzi este o zi de succes pentru forțele noastre”, a spus ea.

Anterior, Malyar a transmis în pe contul său de Telegram că trupele ucrainene „desfășoară acțiuni ofensive” pe frontul de est și au „înaintat în mai multe direcții” în jurul orașului Bakhmut: în apropierea așezărilor Orikhovo-Vasylivka și Paraskoviivka la nord, și lângă Ivanivske și Klishchiivka, la sud-vest.

Serghei Cerevatîi, purtătorul de cuvânt al trupelor de est ale Forțelor Armate ale Ucrainei, a vorbit luni, la postul național de televiziune, despre „o ofensivă” a ucrainenilor „pe flancurile sudice și nordice ale lui Bakhmut”.

„Aceste acțiuni au avut succes”, a spus Cerevatîi. „În ciuda rezistenței acerbe a inamicului, unitățile noastre de asalt aerian și mecanizate au reușit să avanseze de-a lungul canalului Siverskyi Donețk-Donbas în direcția Klishchiivka, Orikhovo-Vasylivka, Zaliznianske și Bohdanivka, la o distanță de 300 de metri până la 1 kilometru în diferite zone ale liniei de front”, a mai spus el.

Ofensivă ucraineană în Bahmut

Hanna Malyar a mai spus că armata ucraineană efectuează mai multe „acţiuni ofensive” în zona oraşului Bahmut, care este ocupat de trupele ruse, relatează DPA.

Malyar a spus că forţele armate ucrainene au preluat câteva puncte strategice extrem de importante, iar forţele ruse se află în defensivă în zona Bahmut.

Potrivit reprezentantei Kievului, lupte au loc şi în sudul Ucrainei, scrie Agerpres.

Forţele ucrainene şi cele ruse luptă de câteva luni pentru a obţine controlul asupra zonei oraşului Bahmut, ambele înregistrând pierderi grele.

Gruparea de mercenari rusă Wagner a preluat iniţial localitatea, dar recent şi-a anunţat retragerea, lăsând oraşul Bahmut sub controlul armatei ruse.

Liderul grupării Wagner, Evgheni Prigojin, care a descris conducerea armatei ruse drept ”incompetentă”, a recunoscut la finalul săptămânii trecute că ucrainenii au câştigat poziţii importante în Bahmut în ultimele săptămâni.

Related Articles

Stay Connected

3,869CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

Ultima oră