Ucrainenii au doborât 36 de rachete şi drone ruse în Kiev

Armata ucraineană a anunţat vineri dimineaţă că a doborât 36 de rachete şi drone lansate de forţele ruse asupra oraşului şi regiunii Kiev în cursul nopţii, transmit Reuters şi DPA, citate de Agerpres.

În urma acţiunilor forţelor ruse, două persoane au fost rănite în regiunea Kiev din cauza dărâmăturilor căzute, înaintea ridicării alertei aeriene în cea mai mare parte a Ucrainei.

Rusia a lansat aproximativ 20 de atacuri cu drone şi rachete asupra Kievului de la începutul lunii mai. Guvernul Ucrainei afirmă că aceste acţiuni au fost menite să perturbe pregătirile armatei ucrainene pentru o contraofensivă de amploare împotriva forţelor ruse.

O declaraţie a forţelor aeriene ucrainene arată că acestea au doborât în noaptea de joi spre vineri 15 rachete de croazieră şi 21 de drone ruseşti. Un val de drone a fost lansat joi seara târziu, după care a urmat o serie de rachete de croazieră în jurul orei locale 03:00.

„Invadatorii nu renunţă la încercările de a teroriza capitala ucraineană cu lovituri de drone şi rachete”, indică declaraţia citată.

Şeful administraţiei militare din Kiev, Serhii Popko, a spus că aproximativ 30 de obiecte ostile au fost distruse.

Anterior, primarul oraşului Kiev, Vitali Kliciko, scrisese pe Telegram că nu au existat din partea localnicilor apeluri pentru solicitarea serviciilor de urgenţă.