„Adevărata mamă” a lui Putin, Vera Putina, a murit la 97 de ani. L-a așteptat pe „Vova” până a închis ochii

Adevărata mamă a lui Vladimir Putin a murit la vârsta de 97 de ani. Vera Putina a contrazis susținerile oficiale, spunând mereu că i-a i-a dat viață actualului președinte al rusiei, pe care îl alinta „Vova”.

Timp de zeci de ani, Vera Putina a pretins că este adevărata mamă a lui Vladmir Putin- mama biologică-, iar joi s-a aflat că a murit în sărăcie, în Tbilisi, capitala Georgiei, transmite publicația The Sun.

Copilăria lui Putin – susținerile Verei și versiunea oficială, de la Kremlin

Vera Putina a jurat că l-a născut pe Vladimir Putin în urma unei aventuri cu un bărbat căsătorit, afirmații pe care Putin le-a respins constant. Ca dovadă, femeia a furnizat fotografii cu un copil care semăna foarte bine la fizionomie cu Vladimir Putin.

Ea a relatat despre copilăria traumatizantă a lui Putin- ceea ce ar explica cum a ajuns în prezent acesta, arată sursa citată.

Relatarea ei, -într-un interviu pentru The Sun- este în contradicție cu povestea oficială a lui Vlad – care afirmă că părinții săi au fost Vladimir Putin senior și Maria Shelomova.

Iar povestea Verei Putina nu a fost niciodată dovedită în mod categoric.

Surse din Georgia au confirmat ieri că Vera a murit de “bătrânețe” în capitala Tbilisi, și a fost înmormântată marți în localitatea natală Metekhi.

Micuțul Vlad – pe care l-a poreclit Vova – și-a petrecut primii ani de viață în satul natal, a povestit femeia, de profesie inginer. Primii săi ani au fost marcați de teroare, abuzuri și neglijență din partea tatălui său vitreg, Georgi, cu care se căsătorise.

Ea a povestit cum la vârsta de 10 ani, fiul ei a fost trimis la bunicii săi din Ochyor, Rusia, și nu s-a mai întors niciodată.

Înregistrările din arhivele celui mai apropiat oraș din Metekhi, Caspi, arată că un anume Vladimir Putin a fost înscris la școala din Metekhi între 1959 și 1960, însă de naționalitate georgiană, nu rusă.

Versiunea oficială a copilăriei lui Putin, acum în vârstă de 70 de ani, este că acesta s-a născut în 1952 la Leningrad – acum Sankt Petersburg – și că a fost al treilea fiu al unui cuplu rus.

Fratele său Albert, născut în anii 1930, a murit în copilărie, iar celălalt frate al său, Viktor, născut în 1940, a murit de foame în 1942, în timpul Asediului Leningradului, potrivit relatării oficiale a lui Putin.

Afirmațiile Verei Putina au fost întotdeauna negate vehement de Kremlin.

Putin, un copil puternic traumatizat de tatăl vitreg

Vera a declarat pentru publicația The Sun într-unul dintre ultimele sale interviuri: „Visul meu este să nu mor fără ca Vova să mă vadă și să vorbească cu mine cel puțin o dată. Îl văd adesea în visele mele, dar nu vrea să vorbească cu mine. Atât în viață, cât și în vise, este supărat pentru ceea ce am făcut, nu mă poate ierta”.

Vorbind despre traumele din copilărie ale fiului ei, Vera a spus că tatăl lui vitreg „nu l-a bătut pe Vova, dar nu și-a ascuns antipatia față de el. Adesea îl amenința că îl va da afară din casă pe “nenorocit”. Trecea o zi fără ca el să îi spună un cuvânt copilului. Vova suferea și îl ura, dar îi era și frică de omul acela și nu îndrăznea să ridice vocea. De multe ori îl dădea pe Vova afară din casă în timpul iernii, desculț, iar apoi era treaba vecinilor amabili să-l adăpostească. Când soțul meu, tatăl său vitreg, era pe moarte, a avut viziuni că Vova s-a întors. Ultimele lui cuvinte au fost: “Roagă-l pe băiețelul ăla rus care stă în colț să vină să stea și să mănânce cu noi. Nu suporta să-l vadă pe Vova la masă, așa că de multe ori mânca singur”.

Vera a mai povestit cum fiul ei a devenit rece și introvertit pe măsură ce chinurile copilăriei sale continuau și a început să-și descarce furia pe animalele din satul rural.

„Vova era un băiat liniștit, un copil grijuliu. Încă păstrez praștia pe care a făcut-o pentru a trage în găinile vecinilor. Totuși, aceștia nu erau prea încântați de asta și se plângeau adesea. În ciuda faptului că era liniștit, era foarte competitiv și irascibil, nu suporta ca oricare dintre colegii lui să fie mai bun decât el la orice – fie că era vorba de pescuit sau de lupte. Întotdeauna trebuia să îi învingă pe ceilalți și nu avea liniște până nu făcea exact asta. Dar, în ciuda acestui fapt, ura bullying-ul și nu a avut niciodată certuri serioase cu colegii săi de clasă, încercând mereu să fie un prieten bun.”