VIDEO Salariul miniștrilor va fi majorat de la 26 000 lei până la 50 000 lei. Sirețeanu: Nu este tentant

Salariile miniștrilor din Republica Moldova vor crește de la 26 de mii de lei până la 50 de mii de lei. Un proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Stat va fi avizat de Guvern la ședința de miercuri, 31 mai. Datele au fost prezentate de către ministrul Finanțelor, Veronica Sirețeanu, în cadrul emisiunii REZOOMAT cu Ileana Pîrgaru, la Rlive TV.

Șefa de la Finanțe susține că un salariu de 26 de mii de lei nu este suficient, pentru a atrage în echipa ministerială oameni competenți.

”Atunci când ai o afacere și gestionezi sume mari de bani, ce faci tu? Tu încerci să găsești cel mai bun director financiar, director comercial, oameni în care să ai suficientă încrede că ei pot să gestioneze respectivele sume de bani. Eu nu știu de ce atunci când noi vorbim de banii statului, care sunt colectați din impozite și taxe, nu știu de ce nu credem că gestionarii acestor milioane trebuie să fie oameni motivați, care nu vor renunța”, a explicat Sirețeanu.

Totuși, Veronica Sirețeanu consideră că salariul de 50 de mii de lei nu este unul tentant.

Sirețeanu a precizat că întreaga echipă a ministerelor va beneficia de leafă mai mare, în total este vorba despre 1300 de persoane, iar în acest scop din buget se vor aloca aproape 100 de milioane de lei.

”Valoarea asta de 100 de milioane dacă eu aș împărți la 60 de mii de medici, care primesc salariu, care ar fi creștere salarială? De 100-200 lei?, se întreabă șefa de la Finanțe.

Amintim că despre majorarea salariilor angajaților Guvernului anunțat încă săptămâna trecută premierul Dorin Recean.