Guvernul renunță la ideea ajutorului unic acordat anterior persoanelor cu venituri mici în ajun de Paște sau Crăciun. E o chestie populistă!

Guvernul renunță la ideea ajutorului unic acordat anterior persoanelor cu venituri mici în ajun de Paște sau Crăciun. Ministra Finanțelor spune că inițiativa Executivelor anterioare, care acordau ajutoare unice înainte de sărbători, era una populistă.

Potrivit Veronicăi Sirețeanu, ajutoare unice pot fi acordate doar dacă statul are mai multe venituri decât cheltuieli, în caz contrar, orice sprijin al populației sub forma unui ajutor unic, este doar o pomană electorală, transmite Realitatea.

„Ajutorul unic nu este o chestie sistemică, este o chestie populistă. Ajutorul care cu adevărat contribuie la creștere și dezvoltare este cel care se dă în baza unui sistem foarte clar. Ajutorul social este un exemplu de ajutor sistemic. Ajutoarele unice poți să le dai dacă ai exces de resurse. În istoria Republicii Moldova a fost un singur an când am avut proficit. Iată dacă ai proficit, adică ai mai multe venituri decât cheltuieli, poți să dai acest ajutor. Sau poți decide să investești aceste surse. Dar dacă nu ai suficiente resurse și numeri fiecare leu, când faci un efort colosal ca să te asiguri că de Paște toată lumea își va primi pensiile și salariile, nu poți să dai acești bani pe ajutoare unice”, a spus Veronica Sirețeanu în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.