Preţul gazelor s-a prăbuşit: a scăzut de 13 ori într-un an

Preţul gazelor continuă să scadă. Este de 13 ori mai mic decât acum un an. De la 340 de euro pe MW/h imediat după izbucnirea războiului, la 25 euro pe MW/h acum. Explicaţia? Ţările europene au depozitele pline după o iarnă caldă, iar cererea este foarte slabă.

Preţul gazelor s-a prăbuşit dramatic. După ce a urcat la peste 340 de euro mw/h imediat după izbucnirea războiului şi ameninţarea cu o iarnă geroasă în toată Europa, acum preţul a ajuns la 25 mw/h, iar ţările europene au depozitele de gaze arhipline.

Preţul gazelor s-a prăbuşit

Preţul gazelor naturale a scăzut puternic pe bursă, ajungând la nivelul din 2021, dinaintea începerii războiului din Ucraina. După izbucnirea războiului din Ucraina şi apariţia sancţiunilor la adresa Rusiei, preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat cu întreruperea livrărilor de gaze, susţinând că Europa va îngheţa de frig.

Europa, în frunte cu Germania, a găsit alte resurse, în ciuda ameninţărilor şi întreruperilor de livrări de gaze din partea Rusiei. Acum, după un an şi trei luni de la începerea războiului, preţul gazului a ajuns la 25 mwh, faţă de 340 mwh, cât a fost în perioada de vârf.

Related Articles

Stay Connected

3,869CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

Ultima oră