FOTO | Cea mai scumpă îngheţată din lume costă 6.400 de dolari și vine la pachet și cu instrucțiuni

Cea mai scumpă îngheţată din lume se serveşte în Japonia şi costă 6.400 de dolari, scrie CNN.

Înghețata Byakuya, „noapte albă”, conține ingrediente europene, printre care se numără și o trufă albă cultivată în regiunea Piemont, din Italia. Desertul este completat de o frunză de aur comestibilă, două tipuri de brânză și „Sakekasu”, un ingredient sub formă de pastă derivat din procesul de fabricare a sake-ului.

„Ne-a luat peste un an și jumătate să o dezvoltăm, cu o mulțime de încercări și erori pentru a obține gustul potrivit”, a declarat anterior un reprezentant al companiei pentru Guinness World Records.

Reprezentanții companiei au declarat că misiunea lor nu este doar de a face deserturi scumpe, ci de a crea o experienţă culinară care îmbină ingredientele europene și alimentele tradiționale japoneze. Responsabil pentru această “misiune” este Tadayoshi Yamada, cheful de la RiVi, un restaurant din Osaka, cunoscut pentru bucătăria sa de fuziune franco-japoneză.

înghețata vine la pachet cu mai multe instrucțiuni, înainte de servire. Spre exemplu, clienților li se recomandă să aștepte ca înghețata să ajungă la o textură moale, apoi să se adauge sosul din trufe albe și să fie servită cu o linguriță specială.

Related Articles

Stay Connected

3,869CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

Ultima oră