VIDEO: Mihai Popșoi “vinde chiar mâine” imobilul de la Vadul lui Vodă

Mihai Popșoi, vicepreședinte al Parlamentului, șef al fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate, a venit cu precizări cu referire la baza de odihnă de la Vadul lui Vodă, cumpărată anul trecut cu 60 000 euro (conform cursului de atunci 1 176 000 lei), informează TRIBUNA.

Politicianul, în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la TV8, a spus că a indicat imobilul în declarația de avere drept „spațiu comercial” pentru că nu avea altă opțiune, „dar asta și este – este un spațiu pentru activități economice”.

„Dacă ați fi investigat mai bine și ați fi făcut o investigație autentică, ați fi aflat… Investigația ar fi trebuit să pornească de la extrasul de la Cadastru, să se vadă cum a fost evaluat de stat acest imobil… Dumneavoastră ați stabilit un narativ și ați încercat să îl justificați…”, a declarat el în adresa jurnalistei care este coautor al investigației despre bunul cumpărat de deputat.

Mihai Popșoi a remarcat că, de obicei, valoarea cadastrală a unui bun e de 2-3 ori mai mic decât valoarea de piață.

„Acest imobil a fost construit în perioada 2006-2009, apoi a nimerit sub inundație… Este un imobil nefinalizat, neracordat la apă, electricitate – ceea ce înseamnă costuri suplimentare foarte mari. În acest sens valoarea imobilului e justificată… Imobilul a fost în vânzare 4 ani de zile, din 2018 până în 2022 – înseamnă că avea o problemă, dacă nu se vindea?!”, a menționat fruntașul PAS.

Totodată, el a spus că orice afacere implică riscuri, inclusiv această afacere a sa. „Sper să fie o afacere de familie – nu am nicio garanție că va fi una de succes…”, a adăugat Mihai Popșoi.

Parlamentarul a precizat că el a vândut un apartament din 2012 și acei bani i-a investit în noul imobil.

„Cei care cred că vila costă 1 milion le-o vând cu 500 de mii, iar cei care cred că e 500 de mii le-o vând mâine cu 250 mii… Ca să vă convingeți că prețul e anume acela”, a conchis șeful fracțiunii PAS din Parlament.