ACUZAȚII: Familia Biden ar fi primit 1 milion $ de la un om de afaceri român, certat cu legea

Familia Biden ar fi primit un milion de dolari de la un om de afaceri român cu probleme în justiţie. Asta a spus o comisie din Camera Reprezentanților în timpul unei conferinţe de presă în care principalul subiect se axa pe transferurile către familia actualului preşedinte din China şi România în timpul administraţiei Obama-Biden.

În anul dinaintea alegerilor prezidenţiale, Comisia de supraveghere a Camerei Reprezentanților face dezvăluiri despre familia Biden. În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele comisiei a dezvăluit că familia actualului preşedinte ar fi primit un milion de dolari de la un afacerist român.

James Comer, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Camerei Reprezentanţilor: În timp ce vicepreședintele Biden dădea lecții României despre politica anticorupție, în realitate el a fost un panou publicitar ambulant pentru ca fiul său și familia sa să strângă bani.

Afaceristul în cauză ar fi Puiu Popoviciu, condamnat definitiv la şapte ani de închisoare în 2017 în dosarul “Ferma Băneasa”. Legătura dintre România şi familia Biden ar fi fost făcută chiar de fiul său, Hunter Biden, care a început să lucreze pentru Popoviciu în 2016, în timp ce acesta era urmărit penal pentru corupție.

Cine este românul care ar fi dat bani familiei Biden

James Comer: Mi-ar fi greu să cred că Hunter Biden a fost atât de carismatic încât a putut convinge cetățeni străini să vireze milioane de dolari nu doar în contul său, ci și în conturile a opt membri ai familiei sale.

În nota de 36 de pagini publicată de Comisie au fost incluse înregistrări bancare care arată cum trei milioane de dolari au fost transferate, între 2015 şi 2017, de la o firmă a românului către o alta, controlată de partenerul de afaceri al lui Hunter Biden. Peste un milion de dolari ar fi ajuns în conturile unor membri ai familiei Biden.