Dezamăgirea unui medic revenit acasă din diaspora – violența psihologică, atacurile la persoana au fost la ordinea zilei

Ștefan Botnar este un medic din Republica Moldova, stabilit  în Barcelona și care a revenit acasă pentru a ajuta sistemul medical, iar concluzia e ca un diagnostic – Violența psihologică (atacurile la persoana) au fost la ordinea zilei: insulte, critici distructive, situații umilitoare publice și amenințări cu scopul de a domina, scrie tânărul specialist care a părăsit Moldova..

Am tot amânat să public concluziile  mele după revenirea in Republica Moldova din occident și activitatea la Ministerul Sănătății.

Am pus punct minciunilor ca la ușa cortului și atacurilor la persoana prin demisie și am revenit in Barcelona.

Sub ochii mei o funcție înaltă într-o țară mică a distrus valorile umane și a născut  ,in umbra sa, un personaj negativ.

Ierarhia puțin evidentă din occident este diametral opusă deprinderilor sovietice,unde funcția definitivează statutul și stabilește conduită în raport cu alții.

Puterea de a influența oamenii corupe cu mult mai mult decât banii.

Am fost martor lipsei de empatie, incapacității de a înțelege sentimentele celorlalți,victimizarilor și autoatribuirilor de ,,atotștiutor, atotputernic”.

Violența psihologică (atacurile la persoana) au fost la ordinea zilei: insulte, critici distructive, situații umilitoare publice și amenințări  cu scopul de a domina.

Comportament grosolan prin schimbarea  regulilor jocului , schimbarea subiectului pentru a evita responsabilitatea, manipulare, trădare, haosul comunicativ,minciuni,concluzii pripite și negândite.

Complicarea lucrurilor are loc odată cu apariția senzațiilor  de grandomanie,asumarea rolul de ,,salvator al națiunii “ și senzația  de ,,cel mai deștept “crezând în iluzia ca toți de împrejur sunt proști și incompetenți.

Consider ca acest profil este absolut incompatibil cu deținerea unei funcții publice.De fapt ,astfel de calități sunt improprii unui medic.

Mult m-a costat revenirea la Patrie și asistarea la toate aceste abureli. Rușinos, a mai constatat Ștefan Botnar.