VIDEO cu SCANDAL: Dumitru Alaiba luat la rost de patentari la Căușeni. „Înainte de a lua cuiva bucata de pâine, să o înlocuiască cu ceva”,

A fost scandal vineri, 28 aprilie, în Căușeni. În jur de 50 de titulari de patentă din raion au cerut insistent prelungirea activității în bază de patentă și după data de 1 iulie curent, la o întrevedere cu ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Aceștia au declarat că de nenumărate ori au făcut apel către toate guvernările pentru a fi auziți, însă degeaba. Or, ei își doresc ca autoritățile, „înainte de a lua cuiva bucata de pâine, să o înlocuiască cu ceva”, scrie studio-l.online.

Oficialul a mai spus că procedura de raportare este simplificată. Cei care vor trece la activitate independentă urmează să beneficieze de aparat de casă de generație nouă care este conectat direct la FISC. Declarația a stârnit dezbateri în cadrul întrunirii.

Amintim că la începutul lunii curente, Guvernul a avizat negativ un proiect de lege care propune extinderea valabilității patentei de întreprinzător după data de 1 iulie 2023. Vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, a declarat că autoritățile vor crea antreprenorilor vizați un nou regim clar și transparent de funcționare.

Vicepremierul Alaiba a afirmat după ședința de Guvern că autoritățile au un plan de susținere a antreprenorilor care activează în prezent în bază de patentă, aceștia urmând să beneficieze chiar și de susținere financiară din partea statului. Termenul de desfășurare a activității de comerț în baza patentei a fost prelungit anterior de mai multe ori.