Scuzele ministrului Apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov, față de Turcia. Cum a gafat

Ministrul Apărării din Ucraina și-a cerut scuze față de Turcia, pentru o comparație care a stârnit indignare. Oleksii Reznikov a comparat pierderile războiului ucrainean cu victimele cutremurului din Turcia.

„Ucrainenii simpatizează cu poporul turc”, a scris Oleksii Reznikov pe Twitter, luni.

Oleksii Reznikov declarase anterior ziarului spaniol La Razon, într-un interviu, că pierderile armatei ucrainene sunt mai mici decât numărul de morţi în urma cutremurului din Turcia, fără a da detalii mai concrete, transmite dpa, citat de Agerpres.

Peste 50.000 de persoane au murit în cutremurul de la începutul lunii februarie, numai în Turcia.

Ucrainenii înţeleg ce înseamnă să îngropi mii de oameni nevinovaţi – prieteni şi vecini, a adăugat ministrul ucrainean. „Sunt recunoscător prietenilor noştri turci pentru sprijinul lor de neclintit şi pentru poziţia fermă privind Crimeea, de când a început invazia rusă”, a precizat Reznikov.

Ucraina se apără de aproape 14 luni, cu ajutorul Occidentului, împotriva invaziei Rusiei. Turcia furnizează Ucrainei arme, precum drone de luptă şi vehicule blindate. Ankara este, de asemenea, un mediator important între Rusia şi Ucraina.Oleksii Reznikov