Olesea Stamate: Unii au vorbit despre faptul ca judecătorii sunt elita societății

Olesea Stamate a venit cu un comentariu după ce Adunarea Generală a Judecătorilor a amânat numirea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)

Nu am avut mari așteptări de la Adunarea Generala a judecatorilor. M-am asteptat ca nu vor fi alegeri azi. Deci nu a fost o surpriză.

Dar, cred ca totuși eram un pic mai optimistă cu privire la numărul judecătorilor onești și curajoși. Căci știu ca in acest sistem sunt destui judecători onești, care-si fac munca respectand legea. Din păcate însă, constat, ca sunt mult mai puțini care sunt deopotrivă si curajoși.

Probabil asta este motivul pentru care sistemul nu a avut cum sa se auto-curațe până acum iar noi am fost nevoiți să intervenim cu mecanisme de evaluare extraordinară.

Iar calitatea discursurilor (in cea mai mare parte) a fost una … mai bine nu comentez. De parcă n-ar fi știut ca sunt live si probabil ii urmăresc cetătenii, care si așa au putina încredere in justiție.

Unii au vorbit despre faptul ca judecătorii sunt elita societății. Așa este, intr-o societate normală. Nu si la noi, din păcate. Judecători care ar putea fi/deveni elita societății, la aceasta adunare am văzut foarte puțini.

Or asta ne întărește si mai mult încrederea ca ceea ce am pornit sa facem este corect, si determinarea de a merge până la capăt, a scris Olesea Stamate.