DECLARAȚIE: Magistrații Curților de Apel s-ar putea alătura celor de la CSJ

Dinu Plângău declară că încăpățânare prostească din partea ambelor tabere creează probleme mari. Soluția e doar căutarea unui consens cât încă și cei vreo 70-80 % din magistrații Curților de Apel nu s-au alăturat celor de la CSJ.

Astăzi a avut loc Adunarea Generală a Judecătorilor. Scopul de bază: alegerea membrii noi în CSM din rândul celor care au fost propuși de Comisia preveting. Nu a fost selectat nimeni, ședința a fost amânată. Concluzia ședinței de azi a Adunării Generale a Judecătorilor este că magistrații sunt mai inventivi decât politicienii la aplicarea legii. Cei din urmă mai au încă de învățat cum să adopte și cum se pot șmecheri unele legi. Încăpățânare prostească din partea ambelor tabere creează probleme mari. Soluția e doar căutarea unui consens cât încă și cei vreo 70-80 % din magistrații Curților de Apel nu s-au alăturat celor de la CSJ. Părerea ONG-urilor politice care spun că e totul normal în justiție nu trebuie luată în serios. O altă concluzie este că orice magistrat cu cerere în partid, mai degrabă sau mai târziu, va suporta consecințe. Unii le suportă acum, prin demisii sau nepromovări, alții le vor suporta peste 2,5 ani. Oamenii vor ca justiția să fie independentă, nu îngălbenită, înălbăstrită, înroșită sau alegeți voi preferința politică.

Multe prostii au fost comise în procesul acestei reforme, de la politizarea excesivă, până la promovarea celor mai puțin integri. Dacă continuăm datul cu capul de perete, mă îndoiesc că vom vedea vreo reformă pe durata acestei legislaturi.

Și da, celor care strigă bravo pas și că toți magistrații acum trebuie dați afară, vă zic că faceți un mare serviciu tuturor bandiților a căror dosare stau în așteptare. Altfel, Ministra Justiției nu s-ar duce pe la judecători să-i roage să rămână, de la cei mai normali, până la cei mai odioși și încă și salarii mărite să le promită. Situația în care ne-am pomenit este în avantajul numai a forțelor nesănătoase, dar am ajuns aici și din cauza prostiei, miopiei și orgoliilor excesive, mai spune Dinu Plângău.

Related Articles

Stay Connected

3,869CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

Ultima oră