Ion Chicu: Autoritățile nu ne vor spune despre aceste cifre dramatice

Astăzi, Biroul Național de Statistică a publicat datele despre produsul Intern Brut (PIB) pentru anul 2022. Economia Moldovei s-a comprimat în trimestrul IV 2022 cu 11,8%, iar descreșterea economică pe tot anul trecut a constituit 5,9 %, declară Ion Chicu, ex-premierul Republicii Moldova.

Maia Sandu, Alaiba și toată gruparea analfabetă și coruptă PAS, nu ne vor spune despre aceste cifre dramatic. Ei au alte priorități. Cum nu ne-au spus nici despre inflația de 30,2%, despre scăderea producției agricole în 2022 cu 29,8%, a celei industriale – cu 5,1%. Cum nu ne-au spus și despre faptul că în 2022 a crescut datoria statului cu circa 17 miliarde de lei.

Pe fonul dezastrului economic și sărăcirii fără precedent a populației, Maia Sandu ascunde și alte informații interesante, care in acest context arată drept o batjocură și insultă a sutelor de mii de moldoveni, care au crezut și susținut PAS la alegeri.

Maia Sandu nu spune nimic nici despre creșterea enormă a profitului băncilor în 2022 – 3,6 miliarde de lei. Acest lucru nu este neapărat rău, dar pe fonul scăderii dramatice a economiei, este o situație care trebuie să dea de gândit guvernării. Mai ales, că acest profit enorm este obținut pe seama îndatorării statului și nu a creditării economiei.

Tace Maia și despre cele 1,7 milioane de lei primiți de la „Moldovagaz” de consilierul ei. Precum tace și despre cheltuielile enorme ale Președinției.

Maia Sandu, văd că ați început campania electorală, mergând prin teritoriu. Când primarii vă întreabă de „scaune”, nu fiți ipocrită – spuneți-le cifrele de mai sus. Că oamenii adevăr așteaptă, nu minciună și ipocrizie…,mai susține Ion Chicu, prețedintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM).