PAS: Opoziția a transmis Comisiei de la Veneția Informațiile despre SIS că ar fi obedient puterii

Adrian Cheptonar, deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a comentat avizul Comisiei de la Veneția cu privire la pachetul de legi ce vizează activitatea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și a spus că formațiunea va veni cu modificări. Mai mult, el a spus că opoziția ar fi transmis informații către Comisie ce nu au pus SIS în cea mai bună lumină, informează TRIBUNA.

„Eu consider că SIS a fost dintre toate organele de drept cel mai puțin obedient politic. Aceste informații la Comisia de la Veneția cu siguranță au venit din partea opoziției actuale. Cei din opoziție au vorbit din perspectiva lor, pentru că lor le-a plăcut pe vremea lui Voronin, Plahotniuc, când SIS era obedient…”, a declarat el în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Dar – a remarcat deputatul – chiar dacă SIS a avut conducători obedienți, sistemul pe interior a funcționat bine.

„Eu am toată încrederea în patriotismul și eficiența ofițerilor SIS, dar desigur că opoziția care a avut acces la dialogul cu experții Comisiei de la Veneția a transmis mesajele sale”, a mai spus politicianul.

Adrian Cheptonar a precizat că legile vor fi îmbunătățite. Acestea vor fi votate în prima lectură vineri, însă în lectura a doua se va veni cu amendamente.