Gheorghe Cavcaliuc: În Moldova se produce asasinarea politică a oponenților guvernării și ai Maiei Sandu

În Moldova se produce asasinarea politică a oponenților guvernării și ai Maiei Sandu cu ajutorul justiție capturate, în vendete politice și ample procese de telejustiție, declară Gheorghe Cavcaliuc.

Potrivit liderului PACE, la data de 30.11.2022, unul din foștii ofițeri ai DOS care a fost șantajat și presat să dea declarații mincinoase în privința mea și a fostului conducător al DOS, a depus un denunț la Procuratura Generală în legătură cu acest fapt, pentru a atrage la răspundere pe fostul procuror criminal Dumitru Răileanu și pe fostul coleg Ion Cojocaru.

Cu toate acestea, la data de 25.01.2023, aflu iar din presă că dosarul în privința mea ar fi fost finisat și este transmis judecătorului pentru a constata finisarea urmăririi penale și trimiterea în judecată pentru că m-aș fi eschivat și nu aș conlucra cu ancheta, declară Gheorghe Cavcaliuc. Detalii 

——

M-a șocat modul în care procurorii continuă să falsifice dosarul și să facă acțiuni ilegale doar pentru a îndeplini indicațiile guvernării și continuarea percepției publice precum că eu, în calitate de Președinte al Partidului PACE, aș fi vinovat.

La data de 26.01.2023, fostul ofiter DOS, care a fost șantajat să dea declarații mincinoase în privința mea, iese cu o intervenție video și povestește cum a fost presat și șantajat de procurori, ca să spună falsuri. Detalii

——-

Iar la data de 27.01.2023, pentru a demonstra încă o dată deschiderea și conlucrarea cu ancheta, am depus repetat încă o cerere de comisie rogatorie pentru a răspunde la întrebările procurorilor dacă mai sunt, totodată, să-mi fie adusă la cunoștință învinuirea modificată și finisarea urmăririi penale, dacă ei au decis că au finisat-o.

În aceiași zi, la data de 27.01.2023, într-o emisiune la TV8, apar deputatul de opoziție Adrian Lebedinschi și deputatul guvernării PAS Vasile Grădinaru, susține Gheorghe Cavcaliuc. Detalii

—–

La întrebarea apărută ce realizări au făcut în justiție partidul de guvernare, deputatul PAS spune clar și tranșant, că una din realizările guvernării este trimiterea în judecată a dosarului pe Gheorghe Cavcaliuc.

La întrebarea deputatului din opoziție de unde știe el ca politician asemenea informație dacă nu face imixtiune în justiție, a ezitat să răspundă.

Concluzia este, că tot ce ține de acest dosar fals, este un dosar politic care s-a decis în birourile politicienilor de la guvernare să fie trimis în judecată, pentru a continua vendeta politică și menținerea percepției în societate că aș fi vinovat.

Este exact ca în cazul când în prima instanță mi-a fost acordat mandat de arest, avocatul meu a contestat decizia la Curtea de Apel, iar politicienii și procurorii docili, au trimis în avans mandatul de arest la Interpol pentru a fi anunțat în căutare.

Iar ședința la Curtea de Apel a fost doar o ședința de formă, unde era clar că avocatul avea doar un rol simbolic acolo, însă decizia a fost primită de politicieni.

Este îmbucurător un lucru, că toate presiunile oponenților mei politici n-au ținut în Marea Britanie și nici la Interpol, care au respins căutarea și au catalogat cazul ca o răfuială politică.

Sunt convins, dacă în acest caz politicienii au făcut presiuni, procurorul de buzunar încalcă toate normele pentru a satisface plăcerea oponenților mei politici și dosarul fals va fi trimis în judecată, vom merge la CtEDO, unde sunt convins, ca și în cazul cu INTERPOL, vom obține câștig de cauză.

Numai că după aceste acțiuni, cei care primesc asemenea decizii ilegale la comandă politică, ar trebui să se pregătească, că îi așteaptă soarta pocurorului criminal Dumitru Răileanu, care a început falsificarea acestui dosar și acum el însuși este pe banca acuzațiilor pentru mai multe crime comise, printre care, imixtiune în actul de justiție, abuz în serviciu, falsificarea de probe, etc, spune Gheorghe Cavcaliuc.