Edilul de Chișinău îi cere CSE să se întrunească în ședință și să „acopere” datoriile „Apă-Canal”

Chișinăul ar putea rămâne fără apă, de la 1 februarie, din cauza unei datorii de 78 de milioane de lei față de Premier Energy. Potrivit edilului Ion Ceban, această datorie s-a fi format în ultimele două luni, din cauza scumpirii gazului și a energiei electrice.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ceban amintește că, zilele trecute, Premier Energy a început deja să deconecteze de la rețea blocurile întreprinderii „Apă Canal”. De asemenea, edilul se arată nemulțumit de faptul că, la ultima ședință, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale nici măcar nu au considerat necesar să discute acest subiect. În context, el solicită ca CSE să se întrunească din nou și să decidă acoperirea acestei datorii, „dar și toată suma, care s-ar acumula pe parcursul anului din cauza decalajului de prețuri între servicii”.

Contactat de Moldova 1, fostul membru al Consiliului de Administrare de la „Apa-Canal”, Vasile Grădinaru, actualmente deputat în Parlament, a menționat că o eventuală deconectare este posibilă, dacă Ion Ceban nu va aplica soluțiile care i-au fost oferite. El a mai adăugat că edilul încearcă să paseze vina pentru situația în care s-a pomenit Primăria municipiului Chișinău.

Amintim că, anterior, prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat că va solicita autorităților competente, inclusiv Inspecției financiare, să verifice corectitudinea utilizării fondurilor de către regia Apă Canal din subordinea Primăriei Municipiului Chișinău și cauzele formării datoriilor.

„Municipalitatea trebuie să își asume problemele cetățenilor, să găsească soluții la aceste probleme și nu să caute pe seama cui să pună propriile eșecuri”, a spus premierul țării.