Cavcaliuc: Clanurile din PAS și-au intensificat lupta deschisă pentru control asupra procuraturilor

“Clanurile din PAS și-au intensificat lupta deschisă pentru control asupra procuraturilor”, scrie liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, în contextul acuzațiilor lui Iulian Groza, membru al CSP, care a cerut anularea concursului pentru funcția de șef al PCCOCS.

“Acest război al clanurilor din PAS este în toate domeniile – se bat pentru control asupra judecătoriilor, asupra procuraturilor, CNA, SIS, ministere, agenții, întreprinder de stat etc. Corupția și schemele la actuala guvernare depășesc orice recorduri anterioare.

PAS fură cetățenii zi de zi, prin tarife exagerate, prin taxe și impozite inventate, prin dijmă cerută, prin contrabandă și rachet din partea unor procurori etc.”, a scris președintele PACE.

Amintim că Director Executiv al Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Iulian Groza, care este și membru al Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), anunță că a sesizat Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

Groza susține că există „încercări din partea unor persoane interstate de a exercita intimidări și presiuni asupra sa” și cere anularea concursului, transmite Știri.md.

„Consider că acest concurs este lovit de vicii, iar integritatea și credibilitatea procesului de selecție si a rezultatelor concursului sunt afectate grav. Consider ca acest concurs trebuie anulat”, scrie Groza pe pagina lui de Facebook.