Gheorghe Cavcaliuc: Noi cunoaștem mai multe despre această vizită secretă a Maiei Sandu

Noi cunoaștem mai multe despre această vizită secretă a Maiei Sandu, scrie președintele Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc.

Dar până a face alte dezvăluiri, solicităm răspunsul oficial de la Președinție la următoarele întrebări.

În ultima perioadă au apărut probe video prin care ați fost filmată în România, în perioada sărbătorilor de iarnă efectuând o vizită pe care ați vrut să o țineți în secret, dar presa din România este liberă, nu este capturată de Dumneavoastră și PAS precum în Republica Moldova, aşa că v- au dat de gol.

Republica Moldova este într-o plină criză economică creată de o guvernare incompetentă instaurată de Dumneavoastră şi în mai multe intervenții publice ați recomandat moldovenilor să economisească, pentru a trece mai uşor peste criză, dar personal faceți inversul, călătoriți pe întreaga planetă din banii publicii în vizite fără rost. Din aceste motive, fiind finanțați din Bugetul de Stat, pentru a face maxim transparență, rugăm să dați răspunsuri la următoarele întrebări:

  • 1. Cu ce rută ați zburat tur-retur spre România (Bihor)?
  • 2. Cine a acoperit costurile de călătorie şi cât a costat?
  • 3. Care a fost scopul vizitei?
  • 4. Câți ofițeri ai SPPS şi angajați ai Președinției sau a altor instituții de stat au fost în delegație?
  • 5. Unde a fost cazată delegația și cât a costat?
  • 6. În România ați beneficiat de serviciile SPPS din țara gazdă, dacă da, cine a făcut demers?
  • 7. În perioada 6-8 ianuarie v-ați aflat în concediu sau erați la serviciu?
  • 8. Câte vizite ați efectuat în afara țării în anul 2022, câți bani ați cheltuit din bugetul de stat în acest sens şi ce concret bine a adus Republicii Moldova şi moldovenilor aceste vizite, în afară de RP ieftin personal?

Considerăm că epuizarea iresponsabilă a resurselor publice în scopuri personale sau de PR, mai ales în cea mai dificilă perioadă de la independență, este echivalentă cu un scuipat în fața moldovenilor, care au avut încredere că măcar un membru PAS poate fi de bunuri moravuri, notifică Gheorghe Cavcaliuc, Preşedintele Partidului Politic Partidul Acasă Construim Europa.