PACE acuză guvernarea PAS că a „închis afacerea unui vicepreședinte al formațiunii, care a participat la protestele antiguvernamentale”

Partidul Acasă Construim Europa denunță acțiuni de hărțuire din partea formațiunii de guvernământ. Potrivit unui comunicat, afacerea unui vicepreședinte PACE s-a închis, iar oamenii au rămas fără locuri de muncă, iar „hărțuirile au început după ce proprietarul a participat la protestele antiguvernamentale” din centrul capitalei. PAS nu a comentat, deocamdată, aceste acuzații.

„Cea mai incompetentă guvernare din istoria țării a mai îngropat o afacere și a mai închis cateva locuri de muncă.

Partidul PACE condamnă hărțuire agenților economici pe principii politice și evidențiază factorul distructiv al conducerii statului, care lovește tot mai dur în economia și așa șubredă a Moldovei.

Echipa PACE este alături de colega noastră, Vicepreședintele doamna Natalia Guzun, care a devenit victima regimului PAS și al Maiei Sandu.

Stimați cetățeni, este timpul să ne luăm țara înapoi, altminteri PAS și Maia Sandu vor distruge afaceri, familii, oameni și țara”, se arată în comunicatul formațiunii de opoziție.

PACE a publicat și imagini din magazinul Nataliei Guzun, pe care a fost nevoită să-l închidă.

Natalia Guzun, care este Vicepresedinte PACE pe probleme sociale, a participat la mai multe acțiuni de protest neguvernamentale. Soțul ei este Chiril Guzun, Președintele Asociației Oamenilor în Epoleți „Scutul Poporului”, care a participat și a coordonat mai multe acțiuni de protest antiguvernamentale și s-a expus de mai multe ori critic și foarte dur împotriva acestei guvernări.

El a învinuit exponenți ai guvernării PAS că l-au concediat de la serviciu din cadrul MAI pe motive că soția sa este membră a partidului de opoziție PACE.

Chiril Guzun a spus că indicații în „persecutarea familiei sale” au venit inclusiv de la vicepremierul Andrei Spînu, care este și verișorul său.