Ion Ceban: Primăria lansează un sondaj pentru locuitorii din cele 18 suburbii

Pe site-ul https://suburbii.chisinau.md lansăm sondajul de opinie pentru locuitorii din cele 18 suburbii, pentru ca împreună să stabilim și în acest an prioritățile investiționale pentru localitățile din componența municipiului Chișinău, în anul 2023, anunțo Ion Ceban, Primarul general al municipiului Chișinău.

Potrivit lui Ion Ceban, chestionarul este accesibil și țintit pentru locuitorii din fiecare suburbie-reședință, inclusiv din satele din componența acestora.

Fiecare locuitor din cele 34 de orașe, comune și sate, pot să voteze pentru proiectele concrete din localitatea lor și vor fi finanțate de Primăria Chișinău.

În sondajul lansat pe site-ul https://suburbii.chisinau.md, oamenii pot să voteze care sunt prioritățile stringente pentru comunitatea lor:

⁃ transportul public;
⁃ drumurile de acces;
⁃ rețelele de apeduct și canalizare;
⁃ reparația în școli și grădinițe;
⁃ extinderea și modernizarea iluminatului public stradal sau alte proiecte.

Anume interacțiunea cu locuitorii din suburbii ne-a determinat, în perioada 2020-2022, să creștem investițiile municipale în proiectele de infrastructură din cele 18 suburbii până la aproape 600 de milioane de lei, ceea ce e cu 300% mai mult față de anii precedenți.

Finanțarea a fost făcută în funcție de necesitățile locuitorilor, care au fost identificate, de asemenea, în cadrul sondajelor de opinie.

Prin participarea la sondaj, locuitorii din suburbii ne vor ajuta și în anul 2023 să facem investiții în lucrările necesare pentru ca localitatea lor să devină modernă.

Vom ține cont de toate voturile expuse în cadrul sondajului la elaborarea bugetului municipal pentru anul 2023.
Accesați pagina https://suburbii.chisinau.md și participați la sondaj și împreună putem să dezvoltăm și să creștem nivelul de trai.