Boris Gîlca: Spitalele pentru copii din Chișinău sunt arhipline

Spitalele pentru copii din Capitală sunt arhipline. Sute de micuţi sunt internaţi cu viroze, pneumonie şi gripă, conform şefului Direcţiei sănătate din Chişinău, Boris Gîlca.

Conform oficialului, peste 1300 de copii s-au îmbolnăvit timp de şapte zile. Dintre aceștia, 456 au avut nevoie de spitalizare, iar doctorii fac față situației „sub presiune”, transmite Realitatea.

„Într-adevăr, avem această presiune cu viroze, bronșolite, bronhite și pneumonii, în special la copii. Spitalele municipale sunt în continuare arhipline. Am cooperat cu Institutul Mamei și Copilului, unde au fost deschise suplimentar paturi. Facem față, dar facem față cu mare presiune”, a punctat Gîlcă, menționând că situația este sezonieră, dar mai gravă decât în anii precedenți.

Șeful Direcției Sănătate din Capitală a mai raportat că timp zile în municipiu au fost confirmate 18 cazuri de gripă, dintre care 16 la copii, iar 15 persoane au fost internate. Gîlcă a mai dezvăluit că avem 12 cazuri de tuberculoză timp de șapte zile, iar COVID-19 rămâne în atenția autorităților, săptămâna trecută fiind înregistrate 71 de infectări.