Ion Ceban: Nu arătați cu degetul la Primărie după ce ați scumpit totul

Chișinăul ar putea rămâne de astăzi, 24 noiembrie, fără apă, avertizează primarul capitalei, Ion Ceban.

“Am fost avertizați că astăzi putem rămâne și fără apă. Am adus toate argumentele tuturor autorităților centrale și responsabile că Apă Canal nu mai poate face față prețurilor mari la energia electrică și gaze naturale.

Nu arătați cu degetul la Primărie după ce ați scumpit totul.

Dacă până acum, lunar achita 10 milioane de lei pentru lumină, după noile prețuri, trebuie să achite 31 de milioane de lei. Sau cu peste 230 milioane de lei anual la o întreprindere pentru care și așa achităm datoriile mari formate de prin anii 2013-2015.

Boris Gîlca: Nimeni de la Ministerul Sănătății nu s-a interesat care e situația în spitalele municipale

Este cel mai mic preț la apă și canalizare din țară și din capitalele europene. Este necesar să fie ajustat tariful, altfel nu se va descurca Apă Canal, iar o instituție strategică a statului este pusă în pericol. Pe timp de iarnă întreruperea pe o perioada fie și scurta a serviciului de apă și canalizare va fi o catastrofa pentru Chișinău.

Nu exclud că se vrea o nouă schemă din partea statului ca și în cazul Termocom. Iată de ce, îndemn CMC să lase azi politica și să gândim cum salvăm întreprinderea în contextul în care toate serviciile s-au majorat”, a scris primarul capitalei Ion Ceban.