Medvedev amenință UE și Ucraina: Europenii vor îngheța de frig în casele lor. Ucraina poate să dispară de pe harta lumii

Fostul președinte al Rusiei Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a amenințat, într-un mesaj publicat, joi, pe canalul său de Telegram, Uniunea Europeană și Ucraina.

În mesaj, Medvedev „prezintă” 11 puncte în care susține tezele oficiale ale propagandei de la Kremlin.

Mesajul, intitulat „Păcatele lor (De ce nu este vinovată Rusia)”, conține amenințări la adresa europenilor, care, spune Medvedev, „vor îngheța chinuitor în caselor lor în această iarnă”.

„Prostuții europeni au fost cinic amăgiți de americani, obligați fiind să suporte cele mai dureroase consecințe ale sancțiuni care lovesc țările UE.

Europenii obișnuiți vor îngheța chinuitor în caselor lor în această iarnă”, scrie fostul președinte al Rusiei.

Rusia nu este vinovată „de faptul că în Europa și SUA este cea mai mare inflație din ultimelel decade, e faptul că multe frimele din țările UE și SUA au pierdul investițiile de multe miliarde în economia Rusiei, de faptul că birocrații nebuni, care își spun conducerea UE, au pierdut definitv legătura cu realitatea și obligă bieții ucraineni să-și sacrifice viețile pentru aderarea la UE”, scrie acesta.

Medvedev amenință și Ucraina cu „dispariția”: „În consecința a ceea ce se întâmplă acum, Ucraina poate pierde și resturile de statalitate și suveranitate și să dispară de pe harta lumii”.

Despre NATO, Medvedev spune că „continuă, în pofida logicii și a bunului simț, să se apropie de granițele Rusiei, creând o amenințare reală privind un conflict mondial și moartea unei bune părți din umaninate.”

Dimitri Medvedev l-a mai numit pe președintele american Joe Biden un „bunic ciudat cu demență” care iubește o altă țară mai mult decât pe a sa, iar conducerea UE drept nebuni urbani care au pierdut legătura cu realitatea.

Fostul președinte al Federației Ruse a publicat un articol intitulat „Păcatele lor” (al Occidentului colectiv), emițând amenințări către Ucraina. El crede că Ucraina ar putea să-și piardă suveranitatea de stat și să dispară de pe harta lumii.

Potrivit lui Medvedev, pe care Sky News îl consideră unul dintre cei mai agresivi comentatori de la Moscova (bullish, de la substantivul bully), independența Ucrainei s-ar fi pierdut în 2014, iar țara a intrat sub conducerea directă a Occidentului.

„Ca urmare a tot ceea ce se întâmplă, Ucraina ar putea pierde restul suveranității statului și ar putea dispărea de pe harta lumii”, a spus un oficial rus.

În plus, conform ”prognozei meteo” elaborate de Medvedev, iarna aceasta locuitorilor Europei le va fi un frig amar în case.