Avionul în care au murit 132 de oameni în China a fost prăbușit intenționat

Datele de zbor dintr-o cutie neagră recuperată de pe avionul China Eastern Airlines care s-a prăbușit în martie arată că cineva din cabina de pilotaj a produs intenționat accidentul aviatic.

Un oficial de la compania aeriană Western a declarat pentru Reuters că atenția este pe acțiunile echipajului după ce investigația preliminară nu a găsit niciun indiciu privind o defecțiune tehnică, notează NEXTA, conform Reuters.

Boeing, producătorul aeronavei, a refuzat să comenteze și a redirecționat întrebările către autoritățile chineze de reglementare. Comisia Națională pentru Siguranța în Transporturi din SUA nu a fost disponibilă să comenteze la ora publicării informațiilor.

În martie, avionul Boeing 737-800, care se îndrepta din Kunming la Guangzhou, s-a prăbușit în munții din Guangxi, după ce a intrat subit în picaj de la altitudinea de croazieră. Toți cei 123 de pasageri și cei 9 membrii ai echipajului de la bord au murit. Este cel mai devastator accident aviatic din China continentală în ultimii 28 de ani.

La mijlocul lunii aprilie, China Eastern a reluat folosirea avioanelor 737-800. Într-un rezumat al raportului preliminar efectuat luna trecută privind prăbușirea, autoritățile chineze nu au indicat vreo recomandare tehnică pentru 737-800, care a fost folosit din 1997 cu un istoric al siguranței puternic, potrivit experților.

Președintele Comisiei naționale americane, Jennifer Homendy, a spus într-un interviu de pe 10 mai pentru Reuters că anchetatorii din SUA și reprezentanții Beoing au călătorit în China ca să ajute investigația. Aceasta a precizat că investigația până la acea dată nu găsise vreo problemă de siguranță care ar necesita acțiuni urgente.

Homendy a declarat că dacă comisia are vreo îngrijorare privind siguranța, va „emite recomandări de siguranță urgente”.

Acțiunile Boeing erau în creștere cu 5,9% în tranzacțiile din această după-amiază.