Ion Sturza explică din partea cui poate veni riscul destabilizărilor în Republica Moldova

Fiind întrebat în ce măsură crede că anumite riscuri de destabilizare în țară ar putea veni din partea actualilor fugari din Republica Moldova cum sunt Plahotniuc, Șor și Platon, fostul premier crede că aceștia prezintă un risc destul de serios, notează NEXTA cu referire la Realitatea.

„Eu riscul îl văd anume în această zonă. Ei au și resurse financiare și interese de a destabiliza situația și de a încerca de a-și renegocia soarta lor, pentru că insistența cu care guvernarea actuală încearcă să ajungă la ei, inclusiv prin intermediul relațiilor diplomatice cu țările unde ei sunt refugiați, sunt o realitate și un pericol pentru ei.” – spune fostul om de stat în cadrul ediției„Cutia Neagră” de la TV8..

Însă, Ion Sturza, consideră că lista persoanelor certate cu legea, care ar dori o schimbare politică la noi spre beneficiul lor este foarte mare.

„Dar lista este cu mult, mult mai mare. Este o listă întreagă de localnici care sunt vizați de anchete, de conflict de interese, de îmbogățire ilicită, de participare la furtul miliardului. Din păcate s-a trenat mult pe această selecție de oameni cheie în sistem, dar ea până la urmă va fi dusă la bun sfârșit și aceste mecanisme nu chiar atât de ortodoxe de luptă cu corupția și ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani vor da roade. Uite acum acești oameni ar fi mai degrabă dornici să-l vadă pe Putin la Chișinău.” – a conchis fostul șef de guvern.

Reamintim, că tot mai des în ultima perioadă, răsună voci din opoziție, care ar îndemna la răsturnarea actualei guvernări și instaurarea unei conduceri pro-ruse la Chișinău.