A murit după o doză de AstraZeneca. Cât costă viața unei italience și ce sumă au primit rudele ca despăgubiri

  • Femeia avea vârsta de 32 de ani.
  • Părinţii săi iau acum în considerare un proces civil.
  • Ancheta a clarificat comportamentul medicilor implicaţi în vaccinare.

Francesca Tuscano, profesor suplinitor, a murit la 32 de ani, pe 4 aprilie 2021, după ce a primit doza de vaccin AstraZeneca. Cauza morţii: tromboză cerebrală.

La un an de la dispariţie, se cunosc cifrele despăgubirilor ofertite de statul italian: este vorba despre puţin peste 77.000 de euro (mai exact, 77.468,53). Banii sunt destinaţi „rudelor care au solicitat, în cazul în care decesul părţii vătămate a fost determinat de vaccinări”, notează NEXTA, cu referire la Mediafax.

Până în prezent, există un fond de 150.000.000 de euro pentru cei care au suferit prejudicii în urma vaccinării anti-Covid.

Agitaţie la Kremlin: „Putin a fost operat de cancer”

Medicul legist Luca Tajana şi medicul hematolog Franco Piovella au stabilit că „decesul pacientului a fost în mod rezonabil efect advers la administrarea vaccinului anti Covid-19” şi au exonerat de răspundere doctorii implicaţi în procesul de vaccinare.

Opinia mai spune că Francesca a fost ucisă de o tromboză cerebrală foarte rară „asociată cu trombocite scăzute, declanşată în special la femeile tinere de vaccinuri pe bază de adenovirus”, la fel ca AstraZeneca.

Cel al Francescei este considerat „un caz model al unei reacţii adverse foarte rare şi foarte grave”, susține presa italiană.

Cine este Omul din umbră – ”super-șoimul” care modelează viziunea asupra lumii a lui Putin?

Pe 2 aprilie 2021, după injecţie, tânăra a suferit dureri de cap puternice. Părinţii, care iau în calcul declașarea unui proces civil, au găsit-o inconștientă. Pe data de 4 aprilie, decesul a fost declarat la Spitalul San Martino din Genova.