Experții ne explică cum să slăbim consumând apă

Mai multe studii internaționale au demonstrat că apa este esențială pentru viața oamenilor, ea ajutând la reglarea temperaturii corpului, la menținerea nivelului sanguin, la transportul nutrienților către și dinspre celule. În plus, experții au găsit dovezi clare care arată că apa este un factor important al pierderii în greutate.

În același timp, experții au constatat că rata adulților care sunt supraponderali sau obezi continuă să crească, la fel ca și a persoanelor care au raportat că țin diete de slăbire sau cu un conținut scăzut de calorii, potrivit Live Science.

Când cineva încearcă să slăbească, cel mai important factor este echilibrul energetic sau câte calorii sunt consumate față de câte sunt ”arse”. Partea caloriilor care ”intră” în organism constă în mâncare și băutură, iar cele care ”ies” reprezintă rata metabolică și activitatea fizică și non-fizică.

Iar vestea cea bună anunțată de medici este aceea că apa joacă un rol crucial în toate acestea. Primul motiv pentru care apa aduce beneficii pentru slăbire este că ea nu conține calorii, așa că este recomandat să înlocuiască băuturile dulci, sucurile de fructe și băuturile calde pline de calorii.

Multe studii au arătat că apa crește sațietatea și reduce foamea, așa cum a fost cel efectuat de către Universitatea Ulster din Marea Britanie. O altă cercetare a Universității Colorado din Statele Unite spune că 150 de persoane au slăbit, după ce au consumat cel puțin 1 litru pe zi.

Un alt studiu cu privire la efectele apei asupra pierderii în greutate arată că subiecții au slăbit între 0,4 și 8,8 kilograme. Toate acestea au folosit diverse tactici de a bea apă: creșterea aportului zilnic de apă, înlocuirea băuturilor calorice cu apă și consumul apei înainte de masă.

Experții au constatat că există două momente clare care sunt cele mai bune pentru a bea apă: când ți-e foame și chiar înainte de masă. Dincolo de pierderea de greutate, medicii recomandă consumul apei pe tot parcursul zilei, în cantități mari de până la 2 litri, iar cel mai bun sfat este să beți apă mereu când vă este sete, un lucru care vă asigură că organismul dumneavoastră va funcționa foarte bine.