Alaiba: Sectorul public e folosit de unii și ca loc de parcare, un fel de sanatoriu

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba consideră că ”nu vom tolera personajele care primesc salarii din impozitele oamenilor, vin la lucru „la stat” și nu fac NIMIC.”

Potrivit lui, ”atât din opoziție, cât și de la guvernare, am luptat cu trândăvia din sectorul public. Am expus-o și am condamnat-o.

Nu vom tolera personajele care primesc salarii din impozitele oamenilor, vin la lucru „la stat” și nu fac NIMIC, ba uneori fac chiar rău. Se referă în special la salariile atractive, competitive, care pe bună dreptate sar în ochi oamenilor din cea mai săracă țară din Europa, unde salariul mediu pe economie este cam 400 euro pe lună.

Nu mi-am schimbat pe nici o zi această convingere:

Deputatul consideră că ”orice salariu trebuie în primul rând muncit, meritat. Orice post în sectorul public trebuie justificat. Necesitatea existenței lui trebuie dovedită în fiecare zi prin multă muncă și prin rezultate. Am văzut și văd mulți oameni muncitori, cu integritate în sectorul public, oameni care iubesc ceea ce fac și care lucrează cu multă dăruire de sine, dar deseori sectorul public e folosit de unii și ca loc de parcare. Un fel de sanatoriu. Ăștia din urmă sunt o problemă și chiar un risc. Despre asta trebuie să discutăm în complex atunci când discutăm despre salariile funcționarilor, mai spune Alaiba.